subwaylistensThe intersection of artificial intelligence (AI) and healthcare has sparked a transformative paradigm shift in the way patient care is delivered and managed. This article explores the multifaceted impact of AI on the healthcare industry, ranging from diagnostics and personalized treatment plans to administrative efficiency and the ethical considerations that accompany this technological revolution. rosslistens potbellylistensPrecision Diagnostics through Machine Learning: pizzapizzasurvey.caAI algorithms, particularly those based on machine learning, are proving to be invaluable in diagnostic processes. These algorithms analyze vast datasets, including medical images, genetic information, and patient records, to identify patterns and anomalies that may escape human detection. The result is faster and more accurate diagnoses, enabling timely interventions. papasurvey mywawavisitPersonalized Medicine and Treatment Plans: mystarbucksvisitAI is ushering in an era of personalized medicine by tailoring treatment plans to individual patients based on their genetic makeup, lifestyle, and environmental factors. Predictive analytics and AI-driven models assist healthcare providers in predicting disease risks and optimizing therapeutic approaches, ultimately improving patient outcomes. myopinion.deltaco.com mynikevisit-na.comAdministrative Streamlining and Efficiency: mykfcexperienceBeyond clinical applications, AI is streamlining administrative processes within healthcare institutions. Chatbots equipped with natural language processing capabilities handle routine inquiries, freeing up healthcare professionals to focus on more complex tasks. AI-driven algorithms also optimize resource allocation, enhancing operational efficiency. Remote Patient Monitoring and Telehealth: AI-powered devices and wearables enable continuous remote monitoring of patients. This real-time data collection provides healthcare professionals with insights into patients' health statuses, allowing for proactive interventions and reducing the need for frequent hospital visits. Telehealth platforms, driven by AI, facilitate virtual consultations, making healthcare more accessible. Ethical Considerations and Data Security: The integration of AI in healthcare raises ethical concerns related to patient privacy, bias in algorithms, and the responsible use of sensitive data. Striking a balance between innovation and ethical considerations is crucial to ensure that AI benefits all patients equitably and without compromising confidentiality. The Role of AI in Drug Discovery and Research: AI accelerates drug discovery by analyzing vast datasets to identify potential drug candidates and predict their efficacy. This expedites the research and development process, potentially reducing costs and bringing life-saving medications to market more swiftly. In conclusion, the convergence of AI and healthcare represents a pivotal moment in the evolution of medical practices. While challenges and ethical considerations persist, the promise of improved patient outcomes, personalized treatments, and enhanced operational efficiency underscores the transformative potential of AI in revolutionizing the healthcare landscape.

توافق حكومي يعزّز فرص إدماج اللاجئين في سوق العمل السويسرية – واحة الفكر Mêrga raman
الرئيسية / هجرة ولجوء / توافق حكومي يعزّز فرص إدماج اللاجئين في سوق العمل السويسرية

توافق حكومي يعزّز فرص إدماج اللاجئين في سوق العمل السويسرية

 

 

 

 

 

توافق حكومي يعزّز فرص إدماج اللاجئين في سوق العمل السويسرية

وافقت الحكومة الفدرالية على مضاعفة مساهماتها المالية ثلاث مرات للمساعدة في تعزيز اندماج اللاجئين في سوق العمل.

وأعلنت وزيرة العدل والشرطة، سيمونيتا سوماروغا إن الكنفدرالية ستخصص ما يصل إلى 18.000 فرنك سويسري لكل شخص في الكانتونات الست والعشرين المسؤولة دستوريا عن استيعاب اللاجئين وطالبي اللجوء الذين يتمتعون بوضع الإقامة المؤقتة.

هذا القرار الجديد سيوفّر 165 مليون فرنك كإنفاق حكومي إضافي في السنة، بما في ذلك مدفوعات الحكومة للتعويض للكانتونات عن المساعدات المقدمة للقاصرين غير المرافقين. ويرجّح أن يبلغ عدد المستفيدين من هذه البرامج التي سيشرع في تنفيذها بداية من ربيع 2019 ما يناهز عن 11.000 شخص.

وأوضحت وزيرة العدل والشرطة أن “أجندة الإندماج”- اتفاق بين الحكومة الفدرالية وحكومات الكانتونات- سوف يؤتي ثماره على المدى المتوسّط، وسيسمح في النهاية للسلطات الوطنية والمحلية بالحد من الاموال التي كانت تصرف لأغراض الرعاية الإجتماعية.

التعليم، الطريق إلى النجاح

سوماروغا قالت في مؤتمر صحفي يوم الإثنيْن 30 أبريل 2018: “هذا الإستثمار له أهداف واضحة وطموحة”.

وتشير الوزيرة بذلك إلى قائمة طويلة من المواد المقررة كتعليم اللغة والمهارات المهنية الموجهة لمعظم اللاجئين والمهاجرين الذين يتمتعون بوضع الإقامة المؤقتة، والتي من شأنها أن تهيأهم للتعامل مع متطلبات الحياة اليومية، وتسمح لهم بالعمل لكسب لقمة العيش لهم ولأسرهم.

 

ويؤكّد الخبراء أن حوالي 70% من إجمالي اللاجئين في سويسرا الذين تتراوح أعمارهم بين 18 عاما و65 عاما لديهم القدرة على العمل، مما يسمح لهم بتغطية نفقات معيشتهم بالإعتماد على أنفسهم. بل إن 60% من هذه الفئة تقلّ أعمارها عن 26 عاما، وفقا لسيمونيتا سوماروغا.

بدوره قال بينيديكت فورث، رئيس مؤتمر حكومات الكانتونات: “إن التعليم هو مفتاح الولوج إلى سوق العمل في سويسرا”.

مع ذلك، انتقد حزب الشعب (يمين متشدد)  خطة “أجندة الإندماج”، زاعما أنها آلية لن يستفيد منها سوى مقدمي خدمات الإندماج. كما شكك الحزب في جدوى وحجم الميزانيات المرصودة للإندماج في بعض الكانتونات.

وكان الناخبون السويسريون قد أيّدوا في عام 2016 تعديلا قانونيا من المقرر أن يبدأ سريانه في العام المقبل، سيمكّن من تقليص الوقت المخصص لدراسة طلبات اللجوء وإصدار قرار بشأن أصحابها وما إذا كان سيسمح لهم بالبقاء في سويسرا أم لا.

 

www.swissinfo.ch

عن Xalid Derik

x

‎قد يُعجبك أيضاً

مساحة شخصيّة (4) / بقلم: فراس حج محمد الحرب والطاقة الحيويّة: تذكرتُ ...

صدور كتاب”غدًا صورة جديدة” للكاتب سامح ادور سعدالله 

صدور كتاب”غدًا صورة جديدة” للكاتب سامح ادور سعدالله السيرة الذاتية للكاتب صدور ...

قراءة في ديوان ( شرفات ) للشاعر السوري فواز قادري / بقلم: نَـصْـر مُـحَـمَّـد

قِراءةٌ في ديوان (شُرُفاتٌ ) للشَّاعرِ السُّوريِّ فوَّاز قادِري . ((الشِّعرُ هو ...

إفرازات غزاوية/ بقلم:خالد السلامي

مما لا شك فيه ان ما حدث يوم السابع من تشرين الاول ...

مساحة شخصيّة (5) الحرب والموسيقى:/ بقلم: فراس حج محمد

    في كل حرب أحنّ إلى الموسيقى، أحن إلى نوع محدد ...

عندما كنت تخفي عطرك/ بقلم: جودي أتاسي

عندما كنت تخفي عطرك، كنت افوحُ إليك وانتظر تتدفق كنهر لنعبث حتى ...

الكفاءة…/  بقلم: عصمت شاهين دوسكي

  حينما أكتب لا أخص ولا موجه لفئة بل كتابتي بشكل عام ...

مساحة شخصية (3) / بقلم: فراس حج محمد

لا أريد أن يتفلسف النقاد: في الحرب يعود كل شيء إلى نقطة ...

واحة الفكر Mêrga raman