subwaylistensThe intersection of artificial intelligence (AI) and healthcare has sparked a transformative paradigm shift in the way patient care is delivered and managed. This article explores the multifaceted impact of AI on the healthcare industry, ranging from diagnostics and personalized treatment plans to administrative efficiency and the ethical considerations that accompany this technological revolution. rosslistens potbellylistensPrecision Diagnostics through Machine Learning: pizzapizzasurvey.caAI algorithms, particularly those based on machine learning, are proving to be invaluable in diagnostic processes. These algorithms analyze vast datasets, including medical images, genetic information, and patient records, to identify patterns and anomalies that may escape human detection. The result is faster and more accurate diagnoses, enabling timely interventions. papasurvey mywawavisitPersonalized Medicine and Treatment Plans: mystarbucksvisitAI is ushering in an era of personalized medicine by tailoring treatment plans to individual patients based on their genetic makeup, lifestyle, and environmental factors. Predictive analytics and AI-driven models assist healthcare providers in predicting disease risks and optimizing therapeutic approaches, ultimately improving patient outcomes. myopinion.deltaco.com mynikevisit-na.comAdministrative Streamlining and Efficiency: mykfcexperienceBeyond clinical applications, AI is streamlining administrative processes within healthcare institutions. Chatbots equipped with natural language processing capabilities handle routine inquiries, freeing up healthcare professionals to focus on more complex tasks. AI-driven algorithms also optimize resource allocation, enhancing operational efficiency. Remote Patient Monitoring and Telehealth: AI-powered devices and wearables enable continuous remote monitoring of patients. This real-time data collection provides healthcare professionals with insights into patients' health statuses, allowing for proactive interventions and reducing the need for frequent hospital visits. Telehealth platforms, driven by AI, facilitate virtual consultations, making healthcare more accessible. Ethical Considerations and Data Security: The integration of AI in healthcare raises ethical concerns related to patient privacy, bias in algorithms, and the responsible use of sensitive data. Striking a balance between innovation and ethical considerations is crucial to ensure that AI benefits all patients equitably and without compromising confidentiality. The Role of AI in Drug Discovery and Research: AI accelerates drug discovery by analyzing vast datasets to identify potential drug candidates and predict their efficacy. This expedites the research and development process, potentially reducing costs and bringing life-saving medications to market more swiftly. In conclusion, the convergence of AI and healthcare represents a pivotal moment in the evolution of medical practices. While challenges and ethical considerations persist, the promise of improved patient outcomes, personalized treatments, and enhanced operational efficiency underscores the transformative potential of AI in revolutionizing the healthcare landscape.

تجار البشر يستغلون المهاجرين وأطفالهم في إمداد سوق الأعضاء البشرية المزدهر – واحة الفكر Mêrga raman
الرئيسية / هجرة ولجوء / تجار البشر يستغلون المهاجرين وأطفالهم في إمداد سوق الأعضاء البشرية المزدهر

تجار البشر يستغلون المهاجرين وأطفالهم في إمداد سوق الأعضاء البشرية المزدهر

تجار البشر يستغلون المهاجرين وأطفالهم في إمداد سوق الأعضاء البشرية المزدهر

 

يدور كتاب “خسارة الحياة”، للصحافي الإيطالي فرانكا بورشياني بالاشتراك مع باتريزيا بورسيلينو، حول كيفية تحول المهاجرين واللاجئين إلى ضحايا لتجارة بيع الأعضاء، الظاهرة المزدهرة في العالم، والتي بلغت مبيعاتها نحو مليار ونصف المليار دولار، ويوضح الكاتبان أن تجار البشر يستغلون المهاجرين الأفارقة الهاربين من بلادهم بسبب الحروب، ويتاجرون بهم وبأطفالهم، من خلال أخذ أعضائهم مثل الكلى والكبد.

نشرت دار “فرانكو انجيلي” في إيطاليا كتاب “خسارة الحياة” للصحافيين الإيطاليين فرانكا بورشياني وباتريزيا بورسيلينو، ويدور التحقيق فيه حول تجارة الأعضاء البشرية، وذلك بعد أن بلغت مبيعات هذه التجارة نحو مليار ونصف المليار دولار، وتحولها لاستهداف المهاجرين واللاجئين الضعفاء.

المتاجرة بيأس المهاجرين

وتم تقديم الكتاب في روما بحضور مدير المركز الوطني لنقل الأعضاء ماسيمو كارديلو، الذي أشار إلى أن هذه الظاهرة يجري رصدها بشكل ثابت في إيطاليا.

وقال بورشياني، إن “تلك السوق الرهيبة لم تعد تزدهر فقط كتجارة لأعضاء الفقراء في كل أنحاء العالم، بل أنها زحفت أيضا لتشمل الأشخاص الذين يهربون من أفريقيا الممزقة بسبب الحروب والجفاف، والذين يزدحمون في مخيمات اللاجئين ويملؤون القوارب المتجهة إلى أوروبا”.

وأضاف أن “شبكة التهريب مع وسطائها وجراحيها المجرمين والمؤسسات المشغلة يتاجرون بيأس أولئك الأشخاص، ولا يستحون من فعل ذلك حتى مع الأطفال، دون أن يسأل أي أحد ماذا حدث لهم”.

وتابع أن “هؤلاء الضحايا الجدد هم من اللاجئين، وبشكل عام من الذين يعيشون في المخيمات في لبنان، وهذه هي الحقيقة المأساوية التي يبحثها الكتاب، في محاولة لإلقاء الضوء على سوق تفخر بأرباحها الكبيرة”.

وأوضح مؤلف الكتاب، أن “تلك التجارة تتعلق بشكل كبير بالأعضاء التي يمكن أخذها من الأشخاص الذين مازالوا على قيد الحياة، مثل الكلى والكبد، والرمزية هي ما تم توثيقه من خلال العديد من التحقيقات التي جرت بين عام 2008 و2013 على المهاجرين الذين عبروا صحراء سيناء ليصلوا إلى أوروبا، لقد جاؤوا بشكل عام من إريتريا، وكان يتم أخذهم أسرى بواسطة البدو الذين يطالبون أسر الضحايا في بلادهم الأصلية بدفع فدية، وإذا لم تتمكن تلك الأسر من الدفع كان يتم قتل المهاجر وأخذ أعضائه”.

>>>> للمزيد: المهاجرون ضمن ضحايا شبكات الاتجار بالأعضاء البشرية في مصر

إيطاليا لم تتأثر بالظاهرة

وعلى الرغم من ذلك كله، لم تتأثر إيطاليا بتلك الظاهرة، وقال كارديلو “يمكن أن نقول وبكل التأكيد أنه لم تحدث أية عمليات نقل للأعضاء خارج الإطار القانوني وفي المنشآت الصحية العامة في بلادنا”.

وأضاف أن “المركز الوطني لنقل الأعضاء يراقب بعناية وبشكل مستمر قوائم الانتظار الخاصة بالمرضى، وهذه المراقبة تجعل من السهل، على سبيل المثال، التأكد مما إذا كان المريض قد خرج بشكل غير متوقع من القائمة أو أن يظهر في قاعدة البيانات قيامه بتسجيل عملية نقل أعضاء من مصدر غير معروف، ولم تحدث أي من هاتين الحالتين في بلادنا”.

ويشارك المركز الوطني لنقل الأعضاء في عملية المراقبة الدورية لقوائم زرع الكلى بالتعاون مع شرطة البريد، وهي المسؤولة عن فحص المواقع الإلكترونية على المستويين الوطني والدولي من أجل التدخل لمنع تلك العمليات.

نقلا من

ANSA/ مهاجر نيوز

عن Xalid Derik

اضف رد

لن يتم نشر البريد الإلكتروني . الحقول المطلوبة مشار لها بـ *

*

x

‎قد يُعجبك أيضاً

مساحة شخصيّة (4) / بقلم: فراس حج محمد الحرب والطاقة الحيويّة: تذكرتُ ...

صدور كتاب”غدًا صورة جديدة” للكاتب سامح ادور سعدالله 

صدور كتاب”غدًا صورة جديدة” للكاتب سامح ادور سعدالله السيرة الذاتية للكاتب صدور ...

قراءة في ديوان ( شرفات ) للشاعر السوري فواز قادري / بقلم: نَـصْـر مُـحَـمَّـد

قِراءةٌ في ديوان (شُرُفاتٌ ) للشَّاعرِ السُّوريِّ فوَّاز قادِري . ((الشِّعرُ هو ...

إفرازات غزاوية/ بقلم:خالد السلامي

مما لا شك فيه ان ما حدث يوم السابع من تشرين الاول ...

مساحة شخصيّة (5) الحرب والموسيقى:/ بقلم: فراس حج محمد

    في كل حرب أحنّ إلى الموسيقى، أحن إلى نوع محدد ...

عندما كنت تخفي عطرك/ بقلم: جودي أتاسي

عندما كنت تخفي عطرك، كنت افوحُ إليك وانتظر تتدفق كنهر لنعبث حتى ...

الكفاءة…/  بقلم: عصمت شاهين دوسكي

  حينما أكتب لا أخص ولا موجه لفئة بل كتابتي بشكل عام ...

مساحة شخصية (3) / بقلم: فراس حج محمد

لا أريد أن يتفلسف النقاد: في الحرب يعود كل شيء إلى نقطة ...

واحة الفكر Mêrga raman